Romeo & Juliet  ♥
Oldal információk


Szerkesztő: Nikszikee
Téma: Romeo & Julia
Nyitás: 2011. április 19.
Zárás:
Böngésző: Chrome
CSS
 

 
Navigáció

 

 
Gyorslinkek

 

 Vendégköny - Ötleteitek - Itt hirdess - Kedven idézeteitek - Facebook


 

 
Cserék


Mariana Esposito

Eugénia Suárez

Flor Bertotti

Garfield

Sorozatok


         Lekerültem      

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szavazz!
Maradjon az oldal témája?

Igen
Nem, inkább zárd be
Nem, foglalkozzon inkább Eiza Gonzalezzel
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
CSS Codes
Frissitések

Rómeó és Júlia Szlovákiában

2014.03.01. 11:01, Nikszikee

William Shakespearenek köszönhetően az egész világ ismeri a két veronai szerelmes Rómeó és Júlia tragédiájának történetét. A lebilincselő történetből Gerard Presgurvic tollából született 2001-ben a Rómeó és Júlia musical, melynek ősbemutatója Párizsban volt. Az ősbemutató óta a világ számos pontján felcsendültek a 2004 óta hazánkban is jól ismert dallamok, s egy lendületes, látványos előadással estéről estére nyújt minőségi szórakozást a musical a földkerekség különböző színházainak színpadán, többek között a következő helyeken: Kanada, Antwerpen, London, Amszterdam, Moszkva, Bécs, Bukarest, Szöul, Pusan, Tajpej, Monterrey, Japán és Sanghaj. A magyar változat január 24-én ünnepelte egy különleges jubileumi előadás keretében a tizedik évfordulóját a Budapesti Operettszínházban, de Magyarországon nem csupán a fővárosban láthatták már a nézők ezt a nagyszerű előadást. Az Operettszínház művészei bemutatták már a Szegedi Szabadtéri játékokon, az MKB Arénában Sopronban, Debrecenben a Főnix Csarnokban és Baján a Szentháromság téren is. A budapesti produkció 500 előadáson van túl és nem rég ünnepelte 10 éves születésnapját. A budapesti előadások folyamatosan teltházzal futnak. (Jegyek a budapesti előadásokra ide kattintva vásárolhatóak!)

2009 áprilisától Romániában is látható a darab méghozzá magyar közreműködéssel, KERO rendezésében, Duda Éva koreográfiájával és Velich Rita jelmezeit használva. A magyar változat szövegét Kerényi Miklós Gábor kérésére Fazekas Ernő a bukaresti Operettszínház művésze, dalszerzője, fordítója írta át román nyelvre, kinek édesapja magyar származású. Fazekas Ernő a Krónika Online interjújában elmondta, milyen óriási dolog a román színháznak a magyar kollégákkal való együttműködés. A közös előadás egy kompromisszum volt, hiszen Bukarestben annak idején sem musical színészek nem igazán voltak, sem megfelelő zenekar, mert a 64 tagú operett zenekar mellé szükség lett volna a musicalhez egy rockszekcióra is. A producerek ekkor cselhez folyamodtak és a budapesti előadásból hangszalagra rögzítették a dobosok, gitárosok és billentyűsök produkcióját. A karmesternek így a bukaresti előadáson kiemelten nehéz dolga van, hiszen nem csupán vezényel, hanem lemezlovas feladatot is ellát.
A román magyar együttműködés gyümölcse a két nyelvű Rómeó és Júlia előadás is, amelyet már élvezhették a román és a magyar fővárosban is a nézők. Budapesten a két nyelvű előadáson Fazekas Ernő alakította Tybalt szerepét.

A hazai musical történelem egyik legsikeresebb musicaljét immár Szlovákiában is színpadra állították, az előadás premierje 2013. március 22-én volt az ÚJ Színpadon ( Divadlo Nová Scéna) Pozsony-Óvárosban ( Bratislava-Staré Mesto).
Természetesen a szlovák előadás létrejöttében is szerepe volt egy magyarnak, hiszen a szlovák verziót a magyar származású Csongor Kassai állította színpadra. A szlovák előadás főszerepeiven Nela Pocisková, Mirka Partlová, Peter Cmorík, Marián Greksa, Katarína Hasprová, Ján Slezák, Thomas Puskailer

A szlovák előadásra 19 eurótól vásárolhattok jegyeket a www.ticketportal.sk oldalon.

 

 

 

forrás

Rómeó és Júlia sorozat?

2014.02.28. 13:26, Nikszikee

Állítólag készül a Rómeó és Júlia kortárs változata a FOX csatornára, és a közeljövőben képernyőre is kerül. A sorozat musical lesz, lényegében mintha a Glee – Sztárok találkozna William Shakespeare-rel, és furcsa, zenés-énekes, lázadó, XXI. századi szerelemgyermekük születne.

Olyan számokat próbálnak beleilleszteni a történetbe, amiket rendszeresen hallunk a rádiókban, mint például az Imagine Dragons vagy Lorde slágerei. Szóval elképzelhető, hogy Júlia majd a Royals című dallal fog majd szerenádozni a gimnázium folyosóin Rómeónak. Ha nem lenne ez elég, készül a színpadi változat is, továbbá hasonló feldolgozását szeretnék elkészíteni a Robin Hoodnak, Artúr királynak és Hasfelmetsző Jack történetének is.Most, hogy leáldozóban a mesefeldolgozások korszaka, jönnek a klasszikus történetek zenés feldolgozásai? Vajon jó helyen kísérletezik a FOX? Remélhetőleg hamarosan kiderül, mi kíváncsian várjuk az eredményt.
 

 

 

forrás

Így halt meg Debrecenben a szerelemért

2014.02.23. 21:20, Nikszikee

Február 22-én mutatták be Debrecenben az Operettszínház művészeinek előadásában a Rómeó és Júliamű nagyszabású musicalt. A Főnix Csarnokban felállított monumentális díszletek között Vágó Bernadett és Dolhai Attila keltette életre a középkori Veronában játszódó megrendítő szerelmi drámát, amit William Shakespeare tett világhírűvé.


 

 

forrás

Rómeó, vidd el Júliádat a Főnixbe!

2014.02.14. 14:42, Nikszikee

Dolhai Attila, Vágó Zsuzsi és Vágó Bernadett a Főnixben!

A Budapesti Operettszínház egyik legnagyobb sikere, az örök érvényű szerelmi történet a Főnix Csarnokban elevenedik meg  február 22-én, szombaton délután 15 órától és este 19.30-tól. A Budapesti Operettszínház és az Ív Produkció Kft  a Házasság Hete és Valentin nap alkalmából kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosít a pároknak az alábbiak szerint:

Február 12-13-14-én jegyenként 500 forint kedvezménnyel vásárolhatók meg a  világhírű előadásra szóló páros belépőjegyek! Az előadásra páros belépőjegyek vásárolhatók a Kölcsey központban, a Tourinform Irodákban, az IBUSZ Irodákban.Az előadás iránt hatalmas érdeklődés mutatkozik, az ország számos településéről, valamint Romániából is sokan vásárolták meg már belépőjegyüket. A Shakespeare színműve alapján készült musical története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a darab zeneszerzője és szövegírója így nyilatkozott:

„A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság”

Debrecenben 15 ezren látták

A Rómeó és Júlia, a Budapesti Operettszínház sztárjaival, az elmúlt évek egyik legnagyobb hazai musicalsikere, amit nem lehet kihagyni! A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a budapesti teátrum 2004 januárjában mutatta be a musical magyar nyelvű változatát Kerényi Miklós Gábor rendezésében. 2005-ben, Debrecenben is hatalmas sikert aratott az előadás, közel 15 ezer néző tekintette meg a darabot. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett. A Szegedi Szabadtéri Játékokon, monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, a Budapesti Operettszínház sztárjaival bemutatott előadásról DVD felvétel is készült.

A 10 éves évfordulóját 2014-ben ünneplő produkció magyarországi változatát, KERO® rendezésében – olyan sztárokkal a főszerepekben, mint Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter – már több mint félmillióan jutalmazták vastapssal! A főszereplők közül, Júlia szerepét játszó Vágó Zsuzsi ugyan nem a kezdetektől szerepel az immár tízéves darabban, de új beállóként sem új már, hiszen több mint hat éve játssza Júlia és szerepét és hamar a közönség kedvencévé vált. A másik főszereplő Dolhai Attila viszont már az ősbemutatón is, és a 2005-ös debreceni előadáson is Rómeó szerepét játszotta, és szívesen emlékszik vissza a fantasztikus hangulatú, teltházas előadásokra. Biztos benne, hogy most is hasonló élményben része mind a közönségnek, mind a színészeknek.


 

Monumentális díszletek
 

A legmodernebb hangtechnika és a 42 mikroportos szereplő eredményezi a tökéletes akusztikai élményt. A színpadtechnika és a díszlet 8 kamionnal érkezik a helyszínre.Monumentális díszletek, különleges gépészeti és világítási megoldások teszik lenyűgözővé az összhatást. Mint Somfai Péter, a színház műszaki igazgatója elmondta, látható lesz több különleges, utazó előadás esetén igencsak megdöbbentő színpadgépészeti megoldás is. A színház híres arról, hogy azonos minőségű produkciókat tud létrehozni, szinte bárhol. Lesz olyan gép, amely önmagában egy nagy kamionon fér csak el. A csarnokban látható lesz az Operettszínház mobil forgószínpada is, melynek segítségével 2013 decemberében folyamatos teltház előtt Zürichben ejtette ámulatba a svájci nézőket a teátrum utazó

 

Kuponfüzet

A szervezőknek köszönhetően az előadásra belépőjegyet vásárlók, a jegy vásárlásakor egy kuponfüzetet kapnak ajándékba, melyben számos, 20-50-os mértékű kedvezmény igénybevételére jogosító kupon található.

 

Rómeó: Dolhai Attila
Júlia: Vágó Bernadett / Vágó Zsuzsi
Tybalt: Szabó P. Szilveszter
Verona hercege: György-Rózsa Sándor / Szentmártoni Normand
Capulet: Csuha Lajos
Capuletné: Janza Kata
Montagou-né: Csengeri Ottília
Dada: Nádasi Veronika
Lőrinc barát: Földes Tamás / Szomor György
Mercutio: Brasch Bence
Benvolio: Kerényi Miklós Máté
Paris: Szerényi László / Kádár Szabolcs

Közreműködik: Sz. Nagy Ildikó | Petridisz Hrisztosz, a Budapesti Operettszínház Musical Együttese, valamint a Pesti Broadway Stúdió növendékei

Díszlet: Götz Béla
Jelmez: Velich Rita
Zenei vezető: Makláry László
Mozgástervező: Király Attila
Tánc- és játék mester: Rogács László
Rendezőasszisztens: Lénárd Gábor
Koreográfus-asszisztens: Mirtse Réka
Világítástervező: Somfal Péter
Zenei munkatársak: Axmann Péter, Mihalics János, Nagy Gábor, Szekeres László, Puskás Dóra
Koreográfus: Duda Éva
Rendező: KERO®

Happy Valentin! :)

2014.02.14. 14:06, Nikszikee

Szabó Dávid: "Sokáig csak Bereczki klónja voltam"

2014.02.03. 19:23, Nikszikee

10 évvel ezelőtt indult hódító útjára Rómeó és Júlia története a budapesti Operettszínházban. A több mint 500 előadást megélő darabot sehol másol a világon nem játszották ennyi ideig, mint hazánkban.
 

Bereczki Zoltán lapunknak azt mesélte,  kedzetben még nem érezték, hogy ekkora siker lesz a musical. Az évek során, amíg Mercurtio-t alakította, igen sokat tanult a karaktertől 
 
- Nem fejlődtem, inkább változtam. Egy kislány apukája lettem, de valószínű, hogy a Mercurtio bölcsességéből, ahogy maga köré gyűjti a csapatát, abból valami rámragadt - magyrázta Bereczki, aki kislánya édesanyjával, Szinetár Dórával állt újra színpadra  - A darab végén a tapsrendben, amikor ott álltunk Dóri szemében is ugyanazt az izgalmat éreztem, mint magamban,  hogy ez számára is egy igen fontos és meghatározó előadás volt
 
Szinetár Dóra Júliakánt állt színpadra. - Egészen más volt így játszani az előadást egy ünnepi alkalommal, mint ha valóban visszavettem volna a szerepet, hiszen senki sem várta már tőlem, hogy 15 éves lány legyek a színpadon.  Furcsa módon nem volt nehéz dolgom, mert igaz már hét éve nem játszottam Júliát, mégis olyan volt, mintha tegnap még színpadon lettem volna ebben a szerepben. Kerényi Miklós Gábor nagyon komplexen és pontosan rendezte meg az előadást,  nincs olyan, hogy csak a szöveg, vagy csak a mozdulat, vagy csak  a lelkiállapot jut az ember eszébe. Ha az egyik megvan, az összes többi jön hozzá automatikusan. Ezt éreztem, amikor színpadon voltam, hogy minden emlék visszajön, és működik a dolog- mondta Szinetár Dóra.
 
Bereczki későbbi váltótársa az X-faktorban is feltűnt Szabó Dávid volt, aki rengeteget köszönhet Zoltánnak, mivel Dávidnak 45 perce volt arra, hogy átvegye a szerepet. 
 
- Én Zolit még gyerekszínész koromból ismerem. Amikor idejöttünk az Operettszínházba, és beugrottam az ő sérülése miatt, akkor ő volt az, aki próbált velem, és az utolsó pillanatig segített a takarásból. 18:15-kor realizálódott bennem, hogy nekem előadást kell csinálnom. Nem titkolom, hogy az első másfél évben egy tökéletes Bereczki-klón voltam, és csak később alakítottam ki a saját karakteremet. 
 
Vágó Zsuzsi a darab jelenlegi Júliájának egy baki jutott eszébe egy régebbi előadásról, amikor kissé szokatlan módon kellett megölnie magát Rómeó karjaiban. 
 
- Volt egy cuki bakink. Bálint Ádám játszotta Rómeót és az utolsó jelenetnél az akasztófán vettük észre, hogy elhagyta a kését.  Ádám szerepe szerint már halott volt, de nekem valahogy meg kell ölnöm magamat. Végül úgy döntöttem, hogy megfojtom magam, de hangsúlyozom, hogy nekem sikerült, mert ugyanolyan drámaira volt a hatás, mint eredetileg.
 
 
forrás: tema.hu

 

8 év után Debrecenben a Rómeó és Júlia

2014.02.03. 17:57, Nikszikee

Rendhagyó előadással ünnepelte a Budapesti Operettszínház, hogy 10 éve játsszák nagy sikerrel Gérard Presgurvic musicaljét, a Rómeó és Júliát. A darabot az elmúlt évtizedben több vidéki városban, többek közt Debrecenben is előadták. Február 22-én, több mint 8 év után ismét látható lesz a Főnix Csarnokban.

 
 

 „A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság” – véli a Gérard Presgurvic, a darab zeneszerzője és szövegírója, aki Budapesten járt. Az Operettszínházban azt is kiemelte, a darab sikerében a zene mellett fontos szerepet játszik, hogy Shakespeare színművét, Rómeó és Júlia történetét a világon mindenhol jól ismerik.

 

 

Az örök érvényű szerelmi történet hamarosan a debreceni Főnix Csarnokban elevenedik meg ismét. Az előadás iránt már nagy az érdeklődés, ami még január elején arra késztette a szervezőket, hogy újabb szektorokat nyissanak meg a Csarnokban, ahova a környező városokból, és külföldről is várnak nézőket.

 

A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a budapesti teátrum 2004 januárjában mutatta be a musical magyar nyelvű változatát Kerényi Miklós Gábor rendezésében. 2005-ben, Debrecenben is sikert aratott az előadás, akkor közel 15.000 néző tekintette meg a darabot.

 

A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett. A Szegedi Szabadtéri Játékokon, monumentális díszletek között, különleges jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, a Budapesti Operettszínház sztárjaival bemutatott előadásról, ami 10 év alatt, több mint ötszáz előadást ért meg Magyarországon, DVD felvétel is készült. 

 

A Rómeó és Júlia 2014. február 22-én 15 órától és este 19.30 órától különleges hang- és fénytechnikával tér vissza Debrecenbe. A Főnix Csarnokban Vágó Bernadettet illetve Vágó Zsuzsit láthatja majd Júlia szerepében a közönség, partnerük pedig az a Dolhai Attila lesz, aki tíz évvel ezelőtt, a darab bemutatóján elsőként játszotta Rómeót a magyar változatban.

 

 

A debreceni Rómeó és Júlia előadások szereposztása:
 
Rómeó: Dolhai Attila 
Júlia: Vágó Bernadett / Vágó Zsuzsi
Tybalt: Szabó P. Szilveszter
Escalus, Verona hercege: György-Rózsa Sándor / Szentmártoni Norman
Capulet: Csuha Lajos
Capuletné: Janza Kata 
Montague-né: Csengeri Ottília 
Dada: Nádasi Veronika 
Lőrinc barát: Földes Tamás / Szomor György
Mercutio: Brasch Bence
Benvolio: Kerényi Miklós Máté
Paris: Szerényi László / Kádár Szabolcs
 
Közreműködik: Sz. Nagy Ildikó | Petridisz Hrisztosz, a Budapesti Operettszínház Musical Együttese, valamint a Pesti Broadway Stúdió növendékei

Díszlet: Götz Béla
Jelmez: Velich Rita
Zenei vezető: Makláry László
Mozgástervező: Király Attila
Tánc- és játék mester: Rogács László
Rendezőasszisztens: Lénárd Gábor
Koreográfus-asszisztens: Mirtse Réka
Világítástervező: Somfal Péter
Zenei munkatársak: Axmann Péter, Mihalics János, Nagy Gábor, Szekeres László, Puskás Dóra
Koreográfus: Duda Éva
Fordította: Galambos Attila | Somogyi Szilárd | Kerényi Miklós Gábor
Vezényel: Balassa Krisztián
Rendező: KERO®
 
 
forrás: szinhaz.hu

Visszatérés

2014.02.01. 22:33, Nikszikee

Sziasztok!

Ahogy ígértem, újra visszatérek :) Remélem tetszeni fog mindenkinek az oldal és rengeteg látogató lesz :) Nos kezdetenek itt van két cikk a Rómeó és Júlia musical 10 éves évfordulójával kapcsolatban. Valószínűleg már olvastátok páran, de azért hátha valaki még nem látta olvasta. Amúgy az előadás zseniális volt. :)

 

 

Gérard Presgurvic: "A feleségem miatt született a Rómeó és Júlia"

2004 januárjában zajlott a Rómeó és Júlia főpróbahete az Operettszínházban. Tíz évvel a bemutató után, ismét lázas készülődés folyik a színházban, a jubileumi előadásé, amelynek felvezetéseként a musical szereplői, alkotói és francia zeneszerzője, Gérard Presgurvic részvételével közönségtalálkozót tartottak a Nagymező utcában.

 

A rendhagyó délutánon az elmúlt tíz év szereplői közül a színpadra lépett: Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Jenes Kitti, Dolhai Attila, Kocsis Dénes, Veréb Tamás, Kerényi Miklós Máté, Gömöri András Máté, Szabó Dávid, Brasch Bence, Náray Erika, Nádasi Veronika, Szabó P. Szilveszter, Karányi Péter, Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Szomor György, Janza Kata, Füredi Nikolett, Prescsák Zita, Csengeri Ottília, Baranyai Annamária, Kapócs Zsóka, Németh Attila, György Rózsa Sándor, Imre Sebastian, Szentmártoni Norman, Homonnay Zsolt, Szerényi László, Kádár Szabolcs és Csuha Lajos. Kalocsai Zsuzsa és Mészáros Árpád Zsolt egyéb színházi elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a közönségtalálkozón csakúgy, mint Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, akik videóüzenetben köszöntötték a közönséget. Így tett Duda Éva, a Rómeó és Júlia musical koreográfusa is. A január 24-i különleges jubileumi előadáson azonban velük is, sőt a musicalben valaha megfordult összes szereplővel és alkotóval találkozhatnak majd a nézők.

 

A Budapesti Operettszínház, január 24-én egy különleges előadással ünnepeli meg a Rómeó és Júlia magyarországi bemutatójának tíz éves évfordulóját. Előtte azonban az alkotók és a művészek rendhagyó közönségtalálkozóval lepték meg a rajongókat, akik a színészek és a darab rendezője, Kerényi Miklós Gábor által felidézett vicces és megható anekdoták, kulisszatitkok, színpadi bakik mellett a musical születésének furcsa történetét is megismerhették, személyesen a zeneszerzőtől, az Elfújta a szél című musicalt is jegyző Gérard Presgurvic -tól.

 

„Erre mondják a krimi írók, hogy feszültség volt a levegőben” – fogalmazott Homonnay Zsolt a közönségtalálkozó moderátora, az előadás egyik Parisa, visszaemlékezve a tíz évvel ezelőtti főpróba hétre és a bemutatóra. „Az azóta eltelt tíz évben a darabot Magyarországon több mint félmillióan látták. A Rómeó és Júlia című musical egy igazi sikertörténet, amely jókor, jó helyen született, és jó időben került a Budapesti Operettszínházba” –tette hozzá a Parist alakító színész.

 

A darab zeneszerzője Gérard Presgurvic pedig elmesélte hogyan is született a Rómeó és Júlia musical, és miért esett a választása egy olyan történetre, amelyet már számtalan formában, többek közt a West Side Story-ban musicalként is feldolgoztak.

„A Rómeó és Júliánál, csakúgy, mint az Elfújta a szél esetében, a feleségem ötlete volt, hogy készítsek belőlük musicalt” – árulta el a zeneszerző, és hozzátette, hogy 18 éves kora óta vágyott arra, hogy egy musicalt írjon. „Ez a műfaj nagyon nagy szabadságot ad a szerzőnek – rengeteg dallamot tud beleírni, a szimfonikus részektől egészen a popos ritmusokig, bármit kipróbálhat. Ezért nagyon szerettem volna ilyen formában elmesélni egy történetet” – fogalmazott a Presgurvic, aki ennek ellenére dalszerzőként futott be karriert, számos ismert énekes számára írt slágereket, de musical ötleteit rendre elutasították a különböző producerek.

„1998-ban már szép sikereket tudhattam magam mögött dalszerzőként, de már kissé öregnek éreztem magam ehhez a műfajhoz. Abban az évben mutatták be Franciaországban a Notre Dame című musicalt, ami hatalmas siker lett. Ezen felbuzdulva a színházi producerek újabb musicalek után kezdtek kutakodni - ugyanazok a producerek, akik néhány évvel ezelőtt elhajtottak a musical ötleteimmel, mondván, a közönség nem vevő erre a műfajra” –folytatta a történetet a zeneszerző, aki a Notre Dame sikerén felbuzdulva felkereste a legnevesebb francia producert, egy tv musical ötlettel. 

 

„Látszott rajta, hogy egyáltalán nem érdekli a dolog. Akkoriban a feleségem már egy hete arról beszélt, hogy ezzel a Rómeó és Júlia történettel kéne valamit kezdeni. Én viszont azon a véleményen voltam, hogy ez már régi, elcsépelt sztori, senki nem kíváncsi rá. Az érdektelen producer háta mögött azonban, akit éppen a tv-musicalemről próbáltam meggyőzni, pont egy Rómeó és Júlia plakát lógott. Ekkor egy hirtelen ötlettől vezérelve rákérdeztem, hogy mit szólna, ha a Rómeó és Júliából készülne musical. A producernek felcsillant a szeme, és megkérdezte, tudok-e mutatni belőle valami dalt. Azonnal, rávágtam, hogy persze! Természetesen egy dalom sem volt” - vallotta be Gérard Presgurvic, aki a producerrel való találkozót követően azonnal hazasietett és nekilátott a dalszerzésnek: először az erkély- jelenet, és a Szívből szeretni készült el, és innentől nem volt megállás, sorra készült a többi dal, és a Rómeó és Júlia elindult a siker útján.

 

A darabot azóta világszerte, Mexikótól Kínán át Nagy-Britanniáig nagy sikerrel játsszák, aminek okát a szerző nem is annyira a musical zenéjében látja, hanem Shakespeare klasszikus történetében, amit a világon mindenhol ismernek. Presgurvic hozzátette, nagyon büszke arra, hogy Magyarországon is kultelőadás lett a Rómeó és Júliából.

Homonnay Zsolt pedig kiemelte, hogy a magyarországi előadás sikerében jelentős szerepe van az Operettszínház igazgatójának, a darab rendezőjének, Kerényi Miklós Gábornak, „akinek köszönhetően ugyanolyan hőfokon és energiával játsszuk a darabot tíz éve” – fogalmazott.

„Annak idején láttuk a  francia előadásról készült a dvd-t  - nagy hatással volt ránk a zene, és éreztük a „kölcsönhatást” a zene és a történet között” – folytatta immár a Rómeó és Júlia magyarországi történetét KERO®. „A francia musical-játszás azonban kicsit eltér a magyartól – sanzonszerűbb, a szóló énekesek előadásara épül, míg a drámai események, a történet szálai kicsit háttérbe szorulnak. Ezt kellett nekünk egy olyan szerves előadássá átalakítani, ami a mi zenés színházunk komplex egységébe illeszkedik. Ezen kezdtünk el nagy izgalommal dolgozni: variáltunk a jelenetek sorrendjén, kicsit jobban visszahoztuk a shakespeare-i drámát” – emlékezett vissza a kezdetekre a direktor, aki több kulisszatitkot is elárult a musical magyar változatának születéséről.

 

A téboly dal, például eredetileg Mercutio monológja volt, amiből a magyar alkotógárda Parisnak írt egy dalt. Paris szerepét azzal is felerősítették, hogy visszahelyezték a darabba a közte és Rómeó közt zajló párbajt. „Ez a jelenet hiányzott a musical francia változatából, mi belevittük. A dallamhoz pedig felhasználtuk az eredeti Mercutio, Tybalt és Rómeó-féle párbaj zenei motívumát” –avatott be a részletekbe a rendező.  „Számtalan ehhez hasonló változtatás után készen álltunk egy saját Rómeó és Júlia verzióval, Gérard Presgurvic pedig megérkezett Budapestre. Kétségek közt elé tettük a papírt, az általunk megálmodott változtatásokkal, és vártuk a reakciót. Gérard elmosolyodott, rám nézett, és lazán annyit mondott: őrült! – azután aláírta az engedélyt a Rómeó és Júlia magyar változatára. Ezt a dokumentumot azóta is őrzöm, otthon a vitrinben. Így született meg a Rómeó és Júlia című musical azon változata, amit azóta is játszunk”  - mesélte Kerényi Miklós Gábor.

 

20140115 OPERETT Romeo es Julia 10 eves jubilemi kozonsegtalalkozo 37 net meret

 

Miután a zeneszerző áldását adta a magyar alkotói gárda változatára, intenzív próbafolyamat vette kezdetét, hogy 2004. január 24-én elindulhasson egy igazi sikerszéria. „Bár minden darab az örökkévalóságnak készül, azt, hogy a Rómeó és Júlia túllépi az 500 előadást és most tulajdonképpen a következő 10 évére készül - erre nem számítottunk.” – fogalmazott az Operettszínház direktora, a darab rendezője. A Rómeó és Júlia sikerét a Budapesti Operettszínházban egy különleges jubileumi előadással ünneplik meg. Január 24-én nem csak azokat a szereplőket láthatja a közönség a színpadon, akik a mostani Rómeó és Júlia előadásokban játszanak, hanem azokat is, akik tíz évvel ezelőtt, a bemutatón először szerepeltek a darabban.

 

Kodova Michaela, Színház.hu

 

 

10 év szereplői egy színpadon – Jubilált a Rómeó és Júlia

 

Pontosan 10 évvel ezelőtt mutatta be az Operettszínház a Rómeó és Júlia című musicalt, melyen azóta felnőtt egy nemzedék. Január 24-én a meglepetésekkel teli jubileumi előadáson a fiatal generáció tagjai és az eredeti bemutató összes főszereplője fellépett.

Gérard Presgurvic musicalje a teátrum legsikeresebb darabjai közé tartozik. A jubileumi estre különleges előadással készült a Budapesti Operettszínház.


"Gondolkoztunk, hogy ünnepeljük meg méltó módon ezt a kerek évfordulót, hogy kössük össze a múltat a jelennel. Végül úgy döntöttünk, hogy a nézők egy teljesen szokásos előadást láthatnak, azzal a különbséggel, hogy az első felvonásban a jelenlegi szereposztás, a második részben pedig az ősszereposztás lép színpadra. A Rómeó és Júlia több országban is nagy siker, de sehol nem lépték át az 500 előadást. Az Operettszínház produkciója a mai napig nagy energiákat mozgat meg" – mondta Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház direktora, a darab rendezője a Színház.hu-nak.


Az előadás első felvonásában, felváltva játszott Rómeóként: Kocsis Dénes és Veréb Tamás, Júliaként: Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Jenes Kitti, Benvolioként pedig Gömöri András Máté és Kerényi Miklós Máté. Mercutio bőrébe Brasch Bence, Szabó Dávid bújt, a Dada szerepében Kalocsai Zsuzsát és Nádasi Veronikát láthatták a nézők. Tybaltot Karányi Péter alakította. Lőrinc barát Pálfalvy Attila és Szomor György volt, míg Capuletné jelemzét Prescsák Zita és Füredi Nikolett öltötte magára. Montague-néként Baranyai Annamária és Kapócs Zsóka váltották egymást. Verona hercegeként György Rózsa Sándor, Paris szerepében pedig Kádár Szabolcs és Szerényi László volt látható. A második felvonásban az egykori első szereposztás lépett színpadra: Szinetár Dóra, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Bereczki Zoltán, Náray Erika, Szabó P. Szilveszter, Földes Tamás, Janza Kata, Csengeri Ottília, Németh Attila és Homonnay Zsolt.


Capulet pedig mindkét felvonásban - csakúgy, mint az elmúlt több mint 500 előadáson - ezúttal is Csuha Lajos volt, akit a jubileumon ezért a teljesítményéért emlékplakettel is megleptek. A színész elárulta, hogy az este pontosan úgy sikerült, ahogy szerették volna, " bár Homonnay Zsolt poénjait, amiket előadás közben elsüt a színpadon, igen nehéz nevetés nélkül kibírni, talán csak nekem sikerült" – tette hozzá Csuha Lajos.

 


A 10 éves jubileumi Rómeó és Júlia előadás zárásaként minden főszereplő együtt énekelte a színpadon a Lehetsz király című slágert, amit a közönség álló vastapssal ünnepelt.
Az est végén néhány színész azt is elárulta, milyen érzés volt egy ilyen különleges előadás részesének lenni.


"Nagyon energikus előadás volt - már az elején éreztük, hogy különleges esténk lesz. Az első felvonásban hárman léptünk Júliaként színpadra, emiatt sokkal pörgősebbnek tűnt a produkció. Ezzel a musicallel vizsgáztam két évvel ezelőtt, és most Veréb Tamás partnereként újra Júlia lehetek" – mesélte a jelenlegi szereposztás egyik Júliája, Jenes Kitti, akit az első felvonásban Vágó Bernadett váltott. "Olyan Rómeó és Júliában még nem szerepeltem, ahol nem haltam meg, sőt ma rögtön az esküvői jelenetben léptem színpadra, ez furcsa volt" – mondta nevetve a színésznő. "A mai, rendhagyó előadást mindannyian nagyon szerettük" – tette hozzá Vágó Bernadett, majd a különleges este harmadik Júliája, Vágó Zsuzsi is elmesélte, milyen plusz enregiákat mozgatott meg benne a különleges fellépés. "Olyan volt, mintha a mai két jelenetemben eljátszottam volna az egész előadást. Belesűrítettem mindent. Hét éve játszom a főszerepet, és ma végig arra gondoltam, milyen szerencsés vagyok, amiért részese lehetek a jubileumnak."


Veréb Tamás a legifjabb Rómeó, 19 évesen, októberben kapta meg a főszerepet, és elárulta, hogy soha nem izgult még ennyire. "A délelőtti próbán megnyugodtam, de amint beértem a színházba és belegondoltam, hogy ma kikkel állok majd egy színpadon, ismét kitört rajtam a lámpaláz. Életreszóló élmény marad ez az előadás. Amikor a második felvonást néztem Dolhai Attilával, Bereczki Zoltánnal és a régiekkel a kulisszából, el sem akartam hinni, hogy mi ugyanazt a szerepet játsszuk estéről estére."


Brasch Bence, aki Mercutio szerepében léptt föl, azt is elárulta, hogy tulajdonképpen a Rómeó és Júlia DVD-n nőtt fel.


Kerényi Miklós Máté kilenc éve debütált Mercutióként, ő az úgynevezett csikó-szereposztás tagja. "Vágó Bernadettel, Szabó Dáviddal és Pálfalvy Attilával bő egy évig figyeltük az előadást és rajongói voltunk, 2005 óta pedig szerepelünk is Presurvic musicaljében. A mai különleges előadás kapcsán arra gondoltam, hogy a pályámon még két-három hasonló élményt, ilyen jellegű, megható jubileumot kívánok magamnak" – mondta Kerényi Miklós Máté .


Janza Kata az ősszereposztás Capuletnéja elárulta, hogy bár fegyelmezetten készült az előadásra, mégis elragadták az érzelmek. "Meglepően természetes volt együtt állni a színpadon a régi szereplőkkel, mintha semmi sem változott volna. Amikor a vége felé közeledtünk, akkor tudatosult bennem, hogy ez a találkozás csak egy estére szólt. Érezelmdús előadás volt a mai, ráadásul egyfajta összegezés is - az elmúlt 10 évé. Ma a színpadon állva eszembe jutott az is, amikor úgy léptem fel, hogy a fiam Samu már a pocakomban volt, nagyon rosszul voltam, de nem mertem senkinek elmondani... Talán el is kellene engednem lassan a szerepet, mert most annyira kereknek és egységesnek érzem az egészet" - fejtette ki a színésznő.

 

rom23


Dolhai Attila 10 évvel ezelőtt kapta meg a főszerepet, neve gyakorlatilag egybeforrt Rómeóéval. "A mai este minden egyes pillanatát szeretném elraktározni. Több mint 3 éve nem voltunk együtt az eredeti csapattal, ezért nagyon vártam ezt a napot, talán a közönség nem is vette észre, de próbáltuk húzni az időt, néha ahelyett, hogy megszólaltunk volna, csak néztük egymást és nem akartuk, hogy véget érjen " – mondta Dolhai Attila.

Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra csak a jubileum kedvéért, egy előadás erejéig tértek vissza az Operettszínház színpadára.

"Jó emlékek, összekacsintások, ölelések jöttek elő ma este. Ám az ilyen pillanatokat helyükön kell kezelni: ebben a produkcióban a nosztalgia dominált. De előre kell tekinteni. Ez a mai este több volt, mint egy jubileum, a premier volt mégegyszer - újra éreztem azt, amiért ezt a pályát választottuk, ami minket, akik ezt a darabot bemutattuk, azóta is folyamatosan űz" – vallotta be Bereczki Zoltán.


Az eredeti szereposztásban Júliaként Szinetár Dórát láthatta a közönség 10 évvel ezelőtt. "Olyan érzés volt, mintha tegnap lett volna a premier. 7 éve nem játszottam a szerepet, és szerintem mi fent a színpadon ugyanazt éreztük ma este, mint sokan a nézőtéren: végigpörgettünk 10 évet gondolatban. Úgy éreztem nem emlékszem már semmire Júlia szerepéből, de amikor feljöttünk a színpadra a délelőtti próbán, és megszólalt a zene, minden visszajött" - mesélte Szinetár Dóra.


Az ősszereposztás Tybaltja Szabó P. Szilveszter kiemelte, hogy nagyon szeret egy darab születésében részt venni, és így volt ez egy évtizede a Rómeó és Júliánál is.


"A második felvonásból kiderülhetett, hogy 10 év kemény munkája nem múlik el nyomtalanul. Már a vérünkben van a szerep, a karakter minden részletével tisztában vagyunk" – hangsúlyozta Szabó P. Szilveszter, aki továbbra is Tybaltot alakítja a darabban. "Bár tíz éve játszom ezt a szerepet, ma este volt nagy biztonságérzetem. 'Lebegtünk' mindannyian. Egészen más volt újra Bereczki Zoltánnal párbajozni, a szemébe nézni" - mondta Szabó P. Szilveszter, aki kiemelte azt is, nagy dolognak tartja, hogy KERO ® egy színpadra állította egy előadásban a két csapatot, a jelenlegi és az ősszereposztást.

 

 

Beszámolt: Vass Kata / Színház.hu

Jenes Kitti & Veréb Tamás - Szívből szeretni

2013.10.23. 09:24, Nikszikee

 

Új Rómeó, Júlia, Tybalt, Benvolio, Capuletné és Verona hercege a színpadon

2013.10.23. 09:05, Nikszikee

Januárban lesz tíz éve, hogy a Budapesti Operettszínház bemutatta a Rómeó és Júlia című musicalt. Ezen az előadáson felnőtt egy nemzedék. Szombaton délután pedig ennek a nemzedéknek a tagjai a színpadon is debütáltak. A sikerdarab új, fiatal főszereplőit óriási tapssal jutalmazta a közönség.

 

Több mint ötszáz előadáson van túl Gerard Presgurvic Rómeó és Júlia című musicalje, melyet közel tíz éve mutatott be a Budapesti Operettszínház és azóta is a teátrum legsikeresebb darabjai közé tartozik. A William Shakespeare drámája alapján készült műben mostantól a színház hat fiatal tehetsége is látható a főszereplők között, akikkel egy az eredeti történethez korban is közelebb álló szereposztás mutatkozik be. Velük új fejezet nyílik a sikermusical történetében.

"Ezen az előadáson felnőtt egy nemzedék. Itt volt az ideje, hogy ez a nemzedék a színpadon is megmutassa magát. A darab a lángoló ifjúságról, az őrült szerelemről, a társadalom manipulációin is győzni tudó, ifjúi ártatlanságról mesél. Azt gondolom, nagyon jót tesz az előadásnak hogy egy új, átütően erős és szemtelenül fiatal csapat játszhatja most el mindezt. Természetesen a nagy "öregek" sem hagyják el az előadást, a törzsközönségnek így biztosan öröm lesz összehasonlítani, hogy mennyiben mások a tíz-tizenkét évvel fiatalabb kollégáik."  - mondta Kerényi Miklós Gábor, a darab rendezője.

Az előadás nem először ad lehetőséget, hogy a fiatalok is megmutathassák, mit tudnak. A premier-szereposztás után néhány évvel, 2005-ben, egy "csikócsapat" állhatott a színpadra, közülük a mai napig látható Vágó Zsuzsi és Vágó Bernadett Júliaként, Kerényi Miklós Máté Benvolióként, Szabó Dávid pedig Mercutióként. Két évvel ezelőtt Kocsis Dénes Rómeó, Kádár Szabolcs Paris, majd Brasch Bence Mercutio szerepében debütált. Hozzájuk csatlakozott, az idei évadban Jenes Kitti Júliaként, Gömöri András Máté Benvolióként, Karányi Péter Tybaltként, Prescsák Zita Capuletnéként és Szentmártoni Norman Verona hercegeként.

Veréb Tamás személyében pedig a musical történetének legfiatalabb Rómeóját köszöntheti a közönség. A 19 éves színész mai napig nem hiszi el, hogy főszereplője lett kedvenc darabjának. "A premierig el sem hittem, hogy ez az egész megtörtént. Nagyon vártam, hogy valamikor majd eljön ez a pont az életemben, de nem gondoltam, hogy ilyen korán. Nem gondoltam, hogy az Operettszínház munkájában való bármiféle részvételi lehetőség ilyen hamar megtalál. Ráadásul ez egy főszerep és pont a Rómeó. Nagyon örülök ennek az egésznek és borzasztóan hálás vagyok Kerényi Miklós Gábor direktor úrnak, hogy rám gondolt. Egy egészen fiatal, játékos Rómeót van lehetőségem megformálni és ehhez persze nagy lendületet merítek a saját fiatalságomból. Úgy tervezem, hogy a karakterem egy kedves, szerethető figura lesz, aki majd Júlia és a nézők szívébe is belopja magát." - mondja Veréb Tamás, aki Júlia szívébe már egészen biztosan belopta magát, hiszen Jenes Kitti nagyon örül partnerének.

A Júliaként debütáló fiatal színésznő nem először bizonyít, hiszen A Szépség és a Szörnyeteg németországi turnéján Belle-t, a női főszereplőt játssza. "Júlia abszolút szerepálom és ez nem közhely. Óriási kihívás. Azt gondolom, hogy mindegyik művésznőnek, akik előttem formálták meg Júliát, más volt az erőssége. Nem akarom utánozni őket. Úgy szoktam hozzányúlni egy szerephez, hogy megpróbálom beleképzelni magam azokba a szituációkba, amelyekkel a szereplő szembesül. Ebben az esetben például a szülőkkel való konfliktus vagy a szerelem. Ezekbe a helyzetekbe könnyen képzelem bele magam, úgyhogy lesz belőlem bőven a szerepben. Jó lehetőség, hogy ilyen fiatalon játszhatjuk el azokat, akik a történet szerint is majdnem korunkbeliek. Veréb Tominak pedig külön nagyon örülök. Gyönyörűen énekel és nagyon jó partner" - mondja Jenes Kitti.

A szintén Presgurvic nevével fémjelzett Elfújta a szél című musicalben, mely a Budapesti Operettszínház idei évadának egyik leginkább várt kőszínházi bemutatója lesz, több, a Rómeó és Júliába újonnan beállt fiatal tehetség már megmutathatta magát a nyáron. Míg abban az előadásban Veréb Tamás és Karányi Péter Ashley Wilkes szerepét formálják meg, most a Rómeó és Júliában egymás ellenfeleit játsszák. Tybaltként színpadra lépni, több szempontból is nagy kihívást jelentett Karányi Péter számára. "Szabó P. Szilveszter mellett, után eljátszani ezt a szerepet, nem egyszerű. Nem akarom őt utánozni, de mivel kilenc éve benne vagyok ebben az előadásban táncosként, bizonyos képek azért belém forrtak. Ha nem is szándékosan, de lehet, hogy előjön majd egy-két mozdulat tőle. Mindenesetre én magamból szeretnék táplálkozni és nem félek attól, hogy menni fog-e. Menni fog! Szilveszter amúgy azt ígérte, megnéz majd, számomra pedig ez óriási megtiszteltetés. Ahogyan ez az egész előadás is az. Nagyon élvezem. A felkészülési időszakban heti három énekóra, színészmesterség órák és a napi két próba tette ki az életemet. Ez nagyon összekovácsolt minket, "újakat". Mi most már egy csapat vagyunk."

Gömöri András Máté az új csapatban Benvoliót, Rómeó legjobb barátját játssza. A feladata neki sem könnyű, hiszen ahogy ő fogalmazott: ez élete első, egész estés, két felvonásos nagy szerepe. "13 éves voltam, amikor a Rómeó és Júlia CD-t megkaptam. Akkor kezdett el érdekelni a zenés színház és a musical. Bár még azt sem nagyon tudtam, hogy mi is az pontosan. Kölyök fejjel Rómeó akartam lenni. Aztán, ahogyan idősödtem, rájöttem, hogy én nem vagyok Rómeó. Nagyon élvezem, hogy Benvoliót formálhatom meg, de a Rómeóból valószínűleg bármit jó játszani. Bármelyikünk meg tudná találni magában bármelyik szereplőt. Hiszen ez a darab tényleg rólunk szól! Kerényi Miklós Gábor tanár úr azonban nagyon odafigyel arra, hogy mindenki azt csinálja és azt játssza, ami neki jól áll. Karakterben különbözöm a nagy Benvolióktól. Az enyém talán kölykösebb és szögletesebb picit az első felvonásban, aztán viszont nagyot fordul. Tulajdonképpen a második felvonásban nő fel ez a szereplő. Nehéz azt a karakterfejlődést végigvinni a darabon, ami Benvolio maga. Megmutatni azt, hogy a helyes kölyökjátékból hogyan lesz véres dráma. Hiszen a levélben, amit a játék folyamán én tépek össze, benne lett volna a tragédia megoldása. De hát ettől tragédia a tragédia."

Prescsák Zitának, aki Capuletné szerepében mutatkozott be a "nagyon fiatalok" mellett, pont a kora miatt kellett éveket várnia, hogy megkaphassa Júlia édesanyjának szerepét. Egyszer már jelentkezett rá, akkor azonban túl fiatalnak bizonyult. Most az ő ideje is eljött.

"23 éves stúdiós voltam, amikor meghallgattak Capuletné szerepére, de túl fiatalnak ítéltek. Azért ez mégiscsak egy asszony-szerep. Mindig is nagy vágyam volt eljátszani. Már akkor nagyon izgultam és fantasztikus dologként éltem meg a meghallgatást. Most sem izgultam kevésbé és elképesztően vártam. Persze aggódtam, hogy elfogadnak-e majd a "régiek". Fölösleges volt. Csengeri Ottíliával és Sz. Nagy Ildikóval öltöztem együtt, akik egyből a szárnyaik alá vettek. Otti, aki Montague-né szerepében az ellenfelemet játssza, minden lépésemet követte és folyamatosan segített. Ez hihetetlenül jó érzés a számomra. Csodálatos együtt dolgozni ezzel az új csapattal. Tetszik ebben a szerepben, hogy a keserűségtől a csalódottságon át a gyűlöletig mindent meg lehet mutatni. Ennek az anyának a keserű és félresiklott életének sokféle színe van, amit előhozhatok magamból. Kerényi Miklós Gábor tanár úr rengeteget segített, hogy minél színesebb legyen a karakterem. Amint ő bejött a próbákra, minden nagyon élő lett. Nem csak lejártuk és betanultuk a dolgokat, hanem neki köszönhetően teljesen magunkévá tettük. Nagyon jó ez az egész!"

Szentmártoni Norman nem először ugrik be, így ő talán kevésbé izgult, mint a többiek. Az idei évadtól azonban "főállásban" is Verona hercegeként láthatja a közönség.

"Eddig a már jól ismert nagyágyúkkal csináltam ezt az előadást. Idősebb karaktert próbálok azonban játszani a szerepem szerint, meg is vagyok öregítve. Mindkét korosztályt ugyanúgy kezelem. Most teljesen más színe van az egész darabnak. Ez van egy kicsit közelebb ahhoz az igazsághoz, amit a shakespeare-i történetben megteremtettek. Rómeón és Júlián is most az a szerelem látszik, ami meg lett írva. Izgalmas, ami született..."

A fiatalokkal tehát teljes az új csapat. Veréb Tamás, Jenes Kitti, Gömöri András Máté, Karányi Péter, Prescsák Zita és Szentmártoni Norman méltó partnerei az előadás "nagy öregjeinek" az ide évadtól, akiket szintén nem kell nélkülöznie majd a közönségnek. Dolhai Attila, Kocsis Dénes, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, György-Rózsa Sándor, Janza Kata, Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Brasch Bence, Csengeri Ottília, Kapócs Zsóka, Nádasi Veronika, Kalocsai Zsuzsa, Szabó Dávid, Földes Tamás, Szomor György, Kádár Szabolcs és Szerényi László továbbra is látható az előadásban. Ők mindannyian biztosan ott lesznek azon a nagyszabású gálán, melyet január 24-én rendez a Budapesti Operettszínház, megünnepelve a Rómeó és Júlia előadásának 10. születésnapját.

 

forrás: operett.hu

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt